מוזיקה רגועה בספירת העומר

שאלה:

מותר לשמוע שירים שקטים שירי נשמה בספירת העומר?

תשובה:

שלום רב

אין לשמוע מוזיקה בספירת העומר גם לא מוזיקה שקטה ואף לא בימי שישי, ויש שהתירו לשמוע מוזיקה ווקאלית ללא כלי נגינה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המשנ”ב אסר רק “ריקודין ומחולות”- זה ממש לא בגדר זה.
    זה מוזיקה שלא גורמת לריקודין ומחולות אז למה אסור? קראתי את המאמר ולא היה כתוב שם

  2. אכן רבי משה פיינשטיין דן רבות בענין זה, ועיקר מסקנתו שכיון שבלאו הכי כל השנה יש לאסור מעיקר הדין כלי שיר בגלל אבלות החורבן אלא שמחמת חולשת הדורות נהגו להקל, ודאי יש להחמיר בזה בימים אלו שכבר התקבל הדבר לאיסור וחלילה לבטל מהמנהג.