כתיבת צוואה שתזכה את הבנות בירושה

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש אישה מבוגרת שלא חיה טוב עם בעלה ונפרדה ממנו כבר שנתיים דהיינו הם לא גרים יחד, יש להם דירה בבעלותם כאשר הגבר עדיין גר בדירה שלהם והיא שוכרת דירה והוא נותן לה כול חודש סכום מסויים,
האישה מעונינית להוריש את חלקה בירושה בין בניה ובנותיה באופן שווה ולא לתת פי שניים לבכור ,
רצינו לשאול מהי הדרך הנכונה לעשות זאת ? עי עו"ד דרך בית דין?
פשוט היא רוצה להבטיח שכולם מקבלים בשווה .
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

דין פי שניים של בכור נאמר רק בירושת האב ולא בירושת האם, כך שעל ירושת הבכור אין צורך לדון.

יש לכתוב נוסח צוואה שתקף על פי דין תורה שיזכה את כל הבנים והבנות בחלקים שווים, [הנוסח צריך להיות שטר מתנה שמזכה את העזבון רגע לפני המיתה], כדי שגם הבנות ירשו, וגם כדי לסלק את הבעל מהירושה. יש לעשות זאת בב"ד כיון שלא כל נוסח מועיל לעשות זאת, ויתכן ואם יחתם אצל עו"ד החוזה לא יתקבל על פי ד"ת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ רעח ס"א. וסימן רפא.