ייחוד עם אשתו נדה

שאלה:

נא לא לפרסם.
1) האם מותר לאדם נשוי להתייחד עם אשתו(כמו דיני ייחוד עם נשים אחרות לא להתייחד ממש) בזמן שהתורה אסרה עליהם להיות יחד?
אם מותר- מדוע מותר? הרי לבו גס בה, והיא אסורה עליו אז למה זה מותר?
2)אם אני רווק ושאלות כאלו גורמות לי להרהר בדברים אסורים, האם עלי להימנע לחלוטין מלעסוק בעניינים אלו, או כיוון שזה דינים שאני צריך לדעת זה בסדר?

תשובה:

שלום רב

  1. מותר לאדם להתייחד עם אשתו נידה כיון שכבר בא עליה ואין יצרו תוקפו כל כך, וגם יש לו פת בסלו שלאחר הליך הטהרה תהיה מותרת לו.
  2. מותר ללמוד הלכות נחוצות כדי לדעת לשמור מצוות כראוי.