הדלקת נורות בקרה במדגרה בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום. אדם שיש לו מדגרה ויש שם מדיד מפלס חום העשוי מנורות לד. וכל הכנסת מים קרים יותר גורמת לאחר זמן להעלאת המספר בנורות הנ"ל. האם מותר לגרום לכך שהרי התרנגולות צריכות לשתות או שיש פתרון אחר?

תשובה:

בודאי אסור להדליק נורות בשבת, אולי אפשר לבטל את פעולת הנורות על ידי שעון שבת לזמן מסויים וכדומה, אינני מכיר את המציאות מקרוב, הייתי מציע לך להתקשר למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין בטל' 026423230 ולשאול אותם מה הפתרון במקרה הספציפי שלך.

בהצלחה.