ברכה על מצה בריי / מצה מצופה שוקולד

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אבקש לדעת , מה מברכים( אשכנזים) על לטקס שעשויים ממצה , ביצים, מים ומטגנים בשמן (לא עמוק) ?
כלומר אם אני מפוררת כמה מצות לחתיכות ממש קטנות ( לא קמח או פירורי זעירים ממש) כלומר כל פירור כמו חצי קופסת גפרורים , ושופכת מים חמים ומערבבת עד המצה נעשת רכה , מתבלת , ושמה ביצה ואז מטגנת , מה מברכים על מאכל כזה ? והאם תלוי כמה אוכלים ממנו ?
2. האם מותר לאכול מצה מצופה בשוקולד כשרה לפסח בכשרות רבנות ובדץ העדה לשאר ימות השנה, בסעודת רביעית למשל במקום חתיכת לחם , בכדי לקיים סעודה מלווה מלכה במוצש"ק ?
תודה !

תשובה:

מצה מטוגנת, כיון שכל חתיכה היא פחות מכזית, מסתפק המשנה ברורה בסי’ קסח סעי’ י מה ברכתה, כיון שהשמן מועט, ולכן הוא ממליץ לאכול רק בתוך סעודת פת. מצה מבושלת בחתיכות שאין בהן כזית, הברכה היא מזונות, ראה שם.

2. ניתן לקיים בה מצוה זו. ברכתה המוציא

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    מהו שיעור כזית ?
    אם אני מפוררת את המצה לחתיכות קטנות מאוד בגודל של 2 סמ ? בערך בגודל זית ירוק אמיתי
    ומערבבת עם מים וביצה ? היתכן שברכתה תהיה המוציא ?