קדיש לאחר שנת האבל

שאלה:

בס"ד
שלום הרב פנה אלי אדם מהקהילה (הוא ספרדי) שאומר קדיש על בן דודו שנפטר שנה שעברה בי"ד אייר בבוקר.
רציתי לשאול איך אני מחשב את החודשים ועד מתי הוא אומר את הקדיש (קרי: עד הלילה שלפני הפטירה או עד הבוקר של היום שנפטר)
שאלה שנייה: אחרי שסיים לומר את הקדיש (שנה השנייה) האם הוא ממשיך בקדיש או רק ביום הפטירה אומר קדיש? (האם יש הבדל בין ספרדים ואשכנזים)

תשובה:

שלום וברכה

שיאמר קדיש גם ביום הפטירה, לא רק בשחרית אלא גם במנחה. בשנה השניה לא אומרים קדיש, אלא רק ביום השנה לפטירה בכל שנה ושנה. ואף שבני הנפטר מפסיקים שבוע בחודש ה12 מאמירת הקדיש משום כבוד אביהם, אדם אחר שאומר קדיש אינו צריך להפסיק אלא יכול לומר ברצף עד תאריך הפטירה.

בשורות טובות.