האם צריך למכור כלי בישול חמץ לגוי בפסח? / שימוש בנטלה שמשתמשים בו במהלך השנה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

האם במכירת חמץ לגוי לפסח צריך למכור גם את כלי הבישול שמשתמשים בהם במהלך השנה כדי לבשל בשר וחלב? האם גם הם מצריכים מכירה לגוי? או פשוט לשים אותם בארון ולאטום אותו?
והאם נטלה צריך גם למכור אותה לגוי בפסח או שזה לא נחשב כלי למרות שנגע בו חמץ מדי פעם ?

תשובה:

שלום רב,

לאחר שמנקים את הכלים הללו מעיקר הדין אין צורך למכור אותם לגוי. די בכך שהוא מניח אותם בארון ולא משתמש בהם בפסח. ובנטלה לאחר שניקה את זה היטב ניתן להשתמש בזה בפסח שכן השימוש בנטלה במהלך השנה אינו בתבשיל חם כמו בסירים שהם בולעים מהחמץ, לכן לאחר שמנקים את זה היטב ניצן להשתמש בזה בפסח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מדוע הרב המשיב כתב 'מעיקר הדין' אין צריך למכור את הכלים, זה יכול לגרום לאנשים לחשוב שיש מקום להחמיר ולמכור את הכלים, וזה כמובן יכול לגרום לתקלה של אי טבילת הכלים לאחר הפסח?! היה לכתוב אין למכור את כלי החמץ לגוי כפי שפסק השו"ע סי' תנ"א.

  2. ואע"פ שהשדי חמד החמיר בכך, חומרא דאתי לידי קולא הוא, ובגמ' פסחים ל ע"א פסקי' כשמואל והשו"ע בסי' תנ"א פסק דמצניעם ודיו, וא"כ אין מקום להחמיר בכך.