לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השתדלות בפרנסה על חשבון יראת שמים

שאלה:

לכבוד הרב, שלום וברכה.
מחילה שאני גוזלת מזמנך, אבל רציתי לשאול-
אני באה מבית דתי ומתחזקת יותר ברוך ה'.
מקווה אני להקים בית של תורה, שלאיש שאתחתן איתו בעזרת ה' יהיה יישוב הדעת ללמוד תורה, ועל כן רוצה אני להשתדל בפרנסה. התחלתי את לימודיי בטכניון, שאין בו הפרדה בשיעורים, והחברה ברובה אינה דתית, וחלקה אף איננה יהודית. אני שוקלת האם להמשיך שם או לעבור ללימוד סיעוד או הוראה באחת המכללות שמיועדות לבנות דתיות. יש לציין כי בטכניון רמת הלימודים גבוהה ונחשבת, קל יותר להתקבל לעבודה והשכר המצופה יהיה גבוה מאשר באפשרות האחרת. כיום יש הרבה מורות ואחיות, אינני יודעת אם יהיה ביקוש. כמובן שהכל מאת ה', אך גם יש לעשות השתדלות. אבל עד כמה? מה כבוד הרב מציע?

תשובה:

אין ספק שיש לעבור למקום דתי יותר, השאלה כאן אינה עד כמה להשתדל, כיון שאדרבה, לעשות רצון ה' זו ההשתדלות הטובה ביותר! לא יתכן לעבור על גדרי הצניעות ולחשוב שבכך אנחנו משתדלים בפרנסה… כמו כן מסופקני אם אחרי כמה שנות לימודים שם עדיין תרצי בעל אוהב תורה… כך שאין כל טעם ב"השתדלות" כזו. כדאי ללמו8ד במקום שיש בו יראת שמים ושמירת המצוות כדין, ובעזרת ה' תראי הרבה ברכה בכל מעשי ידיך.

יום טוב ומוצלח.