הקדמת העלייה לקבר

שאלה:

שלום רב,
אימי עליה השלום נפטרה לפני כ 3 שנים בכ"ב בסיוון התשע"ה, אני בעל תשובה וביום היארצייט אני עולה חזן, אומר קדיש ומקדיש למוד לעילוי נשמתה . אנחנו נוהגים גם לעלות לקברה כל שנה, שאלתי היא האם ניתן להקדים את העליה לקברה כחמישה ימים לפני יום הפטירה המדויק או מספר ימים אחרי מכיוון שהמשפחה מעוניינת לקיים את האזכרה ביום שישי שיותר נוח לאנשים להגיע ,כמו כן רוצים גם לומר קדיש בעליה לקבר (כמובן במניין) האם זה מותר ?

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

העלייה לקבר ביום הפטירה מאוד מאוד חשובה, יום זה הוא דין בשבילה, ועל ידי התפילות בקבר של הקרובים יש לה עילוי נשמה לימוד זכות, כך שאם ניתן לעשות מאמץ כדאי מאוד לחזק את כולם לבוא במועד. אם זה לא ניתן, הכי חשוב לשמור על אוירה טובה במשפחה, וביום היארצייט כמובן תרבה בלימוד משניות ותפילות לפני התיבה וכל מה שצריך.

אין לי ספק שיש לאמא הרבה מאוד נחת רוח ממך!