הכנסת תקע לשקע בשבת

שאלה:

שלום
האם בהכנסת תקע לשקע בשבת יש איסור אפ' אם המכשיר לו מתחיל לפעול עם הכנסת התקע? והאם זה איסור מהתורה או מדרבנן.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש בזה איסור מוקצה דרבנן. מלבד זאת, אם המכשיר בעצם פועל אלא שיש לו השהייה טבעית של טרמוסטט זה עשוי להיות מלאכה דאורייתא [בנורת ליבון גם מבעיר לכל הדעות, ובסתם חשמל חשש בונה לשיטת החזון איש, ובאי לכל הדעות מלאכה דרבנן], כאשר זה מופסק על ידי שעון שבת זה לכל הפחות גרם מלאכה, ויש החמירו בזה עוד יותר כעין מה שכתבנו כאן לגבי שינוי מצב בשעון שבת.