בעל קורא שטועה

שאלה:

שלום רב,
קורה לי לא מעט להיות נוכח בבית כנסת בשעת קריאת התורה בשבת, כאשר הבעל קורא אינו קורא כראוי כלל ועיקר, טועה בהברות ובתנועות לפעמים עד כדי שינוי משמעות המילה וכו' והדבר המפתיע הוא שאחד או שני האנשים שעומדים לצידו של הבעל קורא ומסתכלים בחומש מנוקד כדי לתקנו, גם הם מפספסים ולא תמיד מתקנים אותו ואז השאלה היא האם חובה על קהל המתפללים היושבים לתקנו, לפעמים זה גובל ממש בבושה והבעל קורא מתבייש ממש, או שכאן כל האחריות מוטלת על האנשים שאוחזים חומש מנוקד ועומדים לצידו על מנת לתקנו?

תשובה:

ברור שאם יש שינוי משמעות שמחייב לתקן חייבים לתקן, אין מקום לשאלה בכלל. כל בעל קורא אמור לקחת בחשבון שתפקידו להוציא את הרבים ידי חובתם, על כל מה שכרוך בכך, הכנה מדוקדקת קריאה מרוכזת ותיקונים. ואגב זה לא בושה לתקן.

יום טוב.