לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בית מלון שיש לו דלת אלקטרונית – שבת

שאלה:

אדם שמתארח בשבת במלון בחו"ל בו מותקנים דלתות חשמליות, באופן שפתיחתם מתבצעת באמצעות חיישנים שמזהים את התנועה, כאשר אין כל חלופה אחרת להכנס למלון מלבד באמצעות הדלת החשמלית – כיצד ינהג?

תשובה:

שלום וברכה

הדרך היחידה היא להכנס יחד עם גוי שנכנס בדלת לצורך עצמו, וכיון שזה לא מעשי כמעט, הייתי מציע לא להתארח במלון הזה בשבת…

אמנם כשמוכרחים להתארח שם, האם מותר לרמוז לגוי שיפתח:

יש נדון רחב בפוסקים כאשר גוי פתח לצורך הישראל האם מותר להכנס או שיש בזה איסור של הנאה ממעשה שבת ויש לסמוך בזה להקל, אבל אסור לומר לגוי לפתוח, אלא גם לדעת המקילים רק לרמוז לו שלא בדרך ציווי, כמו "כמה טוב היה אם הדחת היתה פתוחה"… ראה בענין זה כאן.