סוכריות שאין להן כשרות לפסח – אחר הפסח

שאלה:

מה דינן של סוכריות מציצה " פרופולנטום " של אלטמן, שנקנו בחול המועד פסח,והתברר שאינן כשרות לפסח ולכן שמו אותן בפינה בבית שלא ניגשים אליה?

תשובה:

אני מניח שאין בהן חמץ, אלא שכיון שאין להן כשרות לפסח לא משתמשים בחג עצמו, אבל לאחר החג אפשר להשתמש.

אגב מוצרים שיש בהם חשש אמיתי לחמץ לא "שמים בצד"… שהרי בכך עוברים בבל יראה ובל ימצא, לגבי סוכריות אלו נהגתם נכון.

יום טוב.