מוצרים אחרי פסח

שאלה:

1) שקדים ואגוזי מלך, לא ידוע לי שהיה להם כשרות לפסח. קנו בתפזורת.
הם היו אצלנו במקום גלוי כל הפסח.
לא איפה שכל החמץ. כי אבא שלי אמר שלדעתו אין בזה בכלל חמץ לכן הם השאירו את זה גלוי.
האם מותר לי להשתמש בהם כעת לאחר פסח?
2) כנ"ל לגבי תבלינים. שהיו ללא כשרות מסודרת לפסח, והשתמשו בהם בפסח, האם כעת מותר להשתמש לאחר הפסח?

לדעת השו"ע.

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש לאחר הפסח. להבא תאמר לאבא שבתבלינים עשוי להיות חמץ וחבל שלא מכר! אבל לענין חמץ לאחר הפסח כיון שאין כזית דגן, וזה בתערובת וכלל לא בטוח שיש שם חמץ – מותר.