תספורת בספירת העומר בימי שישי

שאלה:

חג שמח לרב,
רציתי לשאול לגבי גילוח ותספורת, אני יודע שמסתפרים בבוקר של ערב פסח לכל היותר כדי להכנס לחג מסופר ויפה ובחול המועד עד לד' בבוקר לא מסתפרים.. שמעתי שיש מי שאומר שלמי שקשה יכול "להקל" להסתפר לפני כל שבת או בר"ח אייר או ביום העצמאות. האם יש לדברים האלה באמת סמך וניתן לסמוך עליהם? כי הרב שדרש בשבת אצלנו אמר שמה שהתירו להסתפר בעומר זה רק לאחד שיש לו פצעים אם הוא לא מסתפר וכיון שהוא בצער על זה התירו לו. אשמח אם הרב יורה לנו את הדרך אשר נלך ואת המעשה אשר נעשה, חג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אין להקל בענין זה בשום אופן, אלו הם דברים שאין להם שום מקור מבוסס בפוסקים, וכבר נהגו כל יראי ה' להחמיר בדבר כדין, ואין לי ספק שהמתאבל על תלמידי רבי עקיבא בימים אלו יזכה לכל הטוב הצפון לשומרי רצונו יתברך.

מועדים לשמחה.