נשמות מגולגלות בבהמות

שאלה:

האים השוחט בזמן השחיטה חייב לכוון ליפדות את הנשמה שמגולגלת באותה בהמה על פי שולחן ערוך?

תשובה:

שלום וברכה

אין לערב עניני תורת הסוד עם עניני הלכה, ודאי שאין חיוב כזה על השוחט ואם יש כאן נשמות מגולגלות הדבר נעשה מעצמו, גדול עלינו לחשוב כאלו דברים ולהבין בכלל במה מדובר כאן… העיקר שיתן כל דעתו ומגמתו שהשחיטה תעשה כדין.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה לא נישאלה סתם.אני לומד ליקוטי מוהרן.וכותב רבי נחמן הקדוש שהשוחט חייב לכוון ליפדות את הנשמה שמגולגלת בבהמה בכדי להעלות אותה לדרגת מדבר.שאים לא עושה לה צער גדול מאוד.ומשאיר אותה בדרגת חי.חשוב לי להבין איך ההלכה מתיחסת לזה.