מגבת בשרית על סיר פרווה

שאלה:

שלום. מגבת שהונח עליה כף בשרית עם שאריות פירורי ורוטב בשר, והונחה המגבת על גבי סיר פרווה בשעת הבישול על מנת לשמור על חום מקסימאלי. האם הסיר נעשה בשרי? והאם המאכל שהתבשל בתוכו דינו כתבשיל בשרי לגבי הלכות שונות?

תשובה:

שלום וברכה

אם המגבת התלכלכה בבשר והליכלוך הזה היה מונח על הסיר עצמו [ולא בחלקה העליון של המגבת], יש לחשוש שהסיר נעשה בשרי, אלא אם כן יש בסיר פי שישים מאותם פירורים [הגיוני], המאכל אינו נחשב בשרי.