הגומל על ספק סכנה

שאלה:

אתמול נפלתי מאבובים לים והייתי חצי מעולפת. עד שקלטו בכלל שנפלתי ובאו להציל אותי. אני צריכה לברך הגומל?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך בברכת הגומל, אבל יש בהחלט לשמוח ולהתבונן בחסדי ה' יתברך, ומכאן ללמוד כיצד בורא העולם מלווה אותנו תמיד בחסד וברחמים.

מקורות:

ראה במשנה ברורה סי’ ריט ס”ק לב שאם נפל אכן על אדם סמוך לראשו, או נתקע ברזל סמוך לעינו. כלומר, היה לו נס שלא נפל על ראשו ולא נתקע בעינו, אפשר שלדעה אחת מברכים, ולכן כדאי לברך אבל בלי שם ומלכות מחמת הספק, אבל מעיקר הדין לא מברכים, וכך במקרה שלך, לא ברור בדיוק עד כמה זו היתה סכנה אבל היית קרובה לסכנה לכן יש להודות אבל ללא ברכה.