הגעלת כלי פלסטיק

שאלה:

בס"ד
מועדים לשמחה!
מה הדין של כלי פלסטיק שחיממו בו סגור טוב במיקרוגל בשרי מאכל בשרי, ואחרי זה שטפו אותו עם סבון כלים ולא השתמשו בו הרבה זמן (נגיד, 11.5 חודשים)?
האם הוא נשאר בשרי לעד או שנהיה פרווה?
תודה רבה וחג פסח כשר ושמח!

תשובה:

שלום וברכה

הוא נשאר בשרי לעד אלא אם כן יעבור הגעלת כלים כדין. החידוש הוא, שאף שלמנהג בני אשכנז אסור לכתחילה להעביר כלים מבשרי לחלבי, כדי שלא יטעו, ולא עושים הגעלה לצורך זה, מכל מקום לאחר שנה שלא היה בשימוש ניתן להגעיל אפילו לכתחילה כדי לשנותו מבשרי לחלבי. אגב, לענין הגעלת כלי פלסטיק אף שנהגו להקל שהיא מועילה לענין איסורי בשר בחלב, לענין הגעלה מחמץ לפסח נהגו להחמיר שכלי פלסטיק הם כמו כלי חרס שלא מועילה להם הגעלה.