ברכה על קמח מצות

שאלה:

שלום רב למה קמח מצה זה מזונות למה לא לדמות לסי קסח סע י שאם מפורר לחם ברכתו המוציא "שאינו לא מבושל ולא מחובר אלא מפורר דק דק אף על פי שאין בו כזית ולא תואר לחם מברך עליו המוציא וברכת המזון".? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קמח מצה לכשלעצמו הוא אכן המוציא, אבל כאשר אתה לש אותו בביצים ומבשל או מטגן וכדומה, ברכתו משתנה למזונות כמבואר במשנה ברורה במקום שציינת.