בסיס המנגל הכשרתו לפסח

שאלה:

שלום הרב, ברשותי מנגל גחלים פשוט, קניתי לפסח רשת חדשה, אך הבסיס של המנגל היכן שנמצאים הגחלים לא חדש. אני יודע שאין צורך להכשיר את בסיס המנגל. אך יש אזור שהוא בא במגע עם הרשת, באזור בו הרשת נשענת עליו, ופעמים שהבשר נוגע שם..
צליתי בו בשר, וחלקו נגע בקצוות באזורים אלו, האם זה מותר? המנגל לא היה בשימוש הרבה זמן, ואני לא יודע עד כמה האזורים האלו בבסיס המנגל נקיים. והבשר חלקו היה חריף כמו נקניקיות חריפות.

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו רק החריפות, לבני אשכנז כיון שחמץ אוסר במשהו מחמירים גם בנותן טעם לפגם, אמנם הספרדים מקילים בזה. נקניקיות בכל מקרה לא נחשבות דבר חריף. על כל פנים ליבון מועיל, ולכן אם בתחילה היתה אש גדולה כמה דקות, מן הסתם המקום הזה התלבן.