צלחת שהונח עליה מאכל שנעשה בכלי של חמץ – ספק איזו צלחת

שאלה:

שלום וברכה, אם טיגנו לטקס של מצה במחבת לא כשר לפסח שעברו 24 שעות והניחו את הלטקס על צלחת כשרה לפסח. אחר כך טיגנו לטקס על מחבת כשר לפסח והניחו בצלחת של פסח אבל יש ספק אם הצלחת היא אותה הצלחת שמקודם הניחו את הלטקס שטיגנו במחבת לא כשר לפסח. האם אפשר להקל ולאכול את הלטקס לפי הספרדים אם אין משהו אחר לאכול. מדובר באדם שגר בחוץ לארץ ויש מחסור ב מוצרים כשרים לפסח.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בספק אינו בן יומו שהוא גם נ"ט בר נ"ט ודאי יש להקל ולהכשיר את כל הצלחות מספק.

מועדים לשמחה.