פסח

שאלה:

שלום כב׳ הרב.
אדם שטס לאחר שנגמר הפסח בארצו למקום ששם עדיין פסח האם יוכל לאכול שם חמץ בצנעה? תודה רבה אשמח למקורות לעיון

תשובה:

שלום רב,

אני מבין ששאלה זו היא שאלה עקרונית, כי בפועל זה נדיר מאד אם בכלל שייך בלי לעבור על איסורים. אבל בעקרון כל הנושאים הללו נקבע היום והתאריך לפי המקום שהוא נמצא. אם הוא הגיע למקום שעדיין פסח ודאי יש עליו איסור דאורייתא לאכול חמץ, כמו כן אם המטוס נמצא מעל מקום שעדיין פסח יש עליו איסור לאכול חמץ.

מקורות:

ראה אבן האזל (קריאת שמע פ”א הי”ט), שו”ת אג”מ או”ח ח”ג סי’ צו, וכ”כ בשבות יצחק (ח”ז פ”א אות ג) בשם הגרי”ש אלישיב זצ"ל, ועי' עוד בתשובות והנהגות (ח”ד סי’ כה)