מרק שבושל עם לוף – כרישה שלא מגידול מיוחד

שאלה:

שלום.
1)האם לוף/כרישה- חייב בדיקה מתולעים?
2)אם בושל לוף/כרישה במרק, כאשר רק חתכו אותו לחתיכות כאלה, קטנות יחסית, בינוניות, ושמו במרק. האם המרק נאסר?
3)אם אכלתי בשוגג כי לא ידעתי שבושל- מגיע לי טמטום הלב במידה והיה חרקים, או כיוון שהיה בשוגג אז לא?
4)איך מתקנים טמטום הלב ממאכלות אסורות?

תשובה:

שלום רב

שאלת זאת כבר בעבר, וכפי שענינו לך אז, כל ירקות העלים מוחזקים כנגועים מאוד, ואם אינם מגידול מיוחד ולא עברו בדיקה מחרקים גם בדיעבד יש להמנע מלאכול.

בזאת שאדם מתחרט על אי הקפדתו ומקבל עליו בעזרת ה' להשתדל יותר בנקיון הירקות, בודאי בורא העולם מטהר את ליבו ולא ינזק.

מועדים לשמחה.