כביסה בחול המועד

שאלה:

אני נוהג ללבוש במהלך כל חול המועד בגדי שבת לכבוד המועד. העניין הוא שמכיוון שבדרך כלל לובשים את הבגדים הללו במשך מקסימום יומיים שלושה ברצף יש לי רק שני מכנסי שבת. לעניין חול המועד, לא נעים ולא נוח לי, הן מבחינת הנקיות האישית והן מבחינת הריח לסביבה, ללבוש את הבגדים יותר מיומיים שלושה ללא כביסה.
האם מותר לי לכבס את בגדי השבת בחול המועד? האם ניתן להקל בצירוף של הבגדים לכביסה של ילדים שבמותרים בכיבוס בחול המועד?

תשובה:

שלום וברכה

אין לכבס. מכנסיים ניתן להסתדר עם שתי זוגות בשבוע של החג, ואם אי אפשר, עדיף ללבוש בגדי יום חול.

חג שמח.