הכנת לחם לשבת לאחר שביעי של פסח באמצעות מכשיר אוטומטי

שאלה:

מועדים לשמחה.
האם מותר להשתמש באופה לחם אוטומטי . להכין לחם לשבת שלאחר שבעי של פסח. כאשר אני מכניס קמח כשר לפסח. ושמרים. ומים בצד כשהוא לא נוגע בקמח. והמכשיר מתחיל את הפעולה של הלישה לאחר צאת החג. ומבצע את כל הפעולות כולל אפיה ביום השבת.

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי השאלה שלך טכנית אינה אפשרית… ודאי יגעו המים בקמח ותכשל באיסור חמץ דאורייתא בחג הפסח…

על עצם שאלתך בלו יצוייר שזה היה אפשרי, ראה כאן שצידדנו לאסור מכמה וכמה טעמים, בכל שבת, לא רק בפסח.