גרושה שרוצה לחזור לגרוש הכהן שלה

שאלה:

שלום וברכה
לפני חצי שנה התגרשתי מבעלי
ועכשיו אנחנו רוצים לחזור אבל יש בעיה הוא כהן ואנחנו יודעים שלכהן אסור להתחתן אם גרושות גם עם זאת גרושתו
בגלל בית המקדש
אבל הוא אומר שעד שיוקום בית המקדש הוא ואני כבר לא נהיה בין החיים
אז זה לא משנה
עכשיו יש לי שתי שאלות אלייך
1: האם מותר לנו להיות ביחד בלי להתחתן פעם שנייה?
2: האם יש איזה שהיא רבנות שתאשר את הנישואים האלה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

כהן אסור לו להתחתן עם גרושה בין אם זו גרושתו ובין אם זו גרושת איש אחר. בין בזמן בית המקדש ובין בזמנינו כאשר בית המקדש עדיין לא נבנה. איסור זה הוא איסור מן התורה.

לשאלתך האם יש רבנות שתחתן אותכם. לא באורתודוקסיה. כלומר, בארץ ובחו"ל בכל הרבנויות ובתי הדינים לעולם לא יחתנו גרושה לכהן!

אם אתם תחיו כך בלי נישואין, זה גם איסור ברור. ולדעת רוב הראשונים זה גם איסור דאורייתא.

הצטרף לדיון

תגובה 1