שלום בית

שאלה:

שלום אישתי נוהגת שלושה הרחקות אחת לפני העונה ואחת אחרי העונה הדבר הוא קשה לי מאוד אבל אין עים מי לדבר .נסיתי לדבר ולהסביר אבל היא טוענת שמהשמיים מבקשים ממנו לשמור שלושה עונות וזה מתבטיא בכמה דברים כמו להתפלל בנץ דבר שפוגע ביחסי אישות

תשובה:

ראשית תאמר לה שאני מבטיח שמהשמים מבקשים ממנה לשמור על שלום הבית, יותר מחומרות שאין להן יסוד בהלכה. לעצם הענין של שמירת העונה: ראשית זה מתחלק ליום ולילה, כלומר לא כל היממה אסורה, אלא רק באותה עונה שראתה. למנהג רוב בני אשכנז יש להחמיר גם בעונה שלפניה, והיא נקראת עונת אור זרוע. הספרדים לא החמירו בכך ואין בכך צורך. בעונה בינונית מחמירים כל היממה, כלומר, אם ראתה בלילה חוששת גם ביום למחרת, ואם ראתה ביום חוששת גם בלילה שלפניו. אחרי העונה אין יסוד לשמור.

תאמר לה שביקשתי שלא תתפלל בנץ אלא רק בשעה מוקדמת כזו שתספיק להתפלל לפני לכתה לעבודה במתינות.

מועדים לשמחה.