רחצה מעורבת בים

שאלה:

שלום
רציתי לשאול:
פעמים שאנחנו הולכים כל המשפחה לים באיזור ריק שאין שם אנשים.
אך מרחוק כ100 מטר וכדומה יש אישה הרוחצת.
הפנים שלנו לצד השני וגם לא רואים את האישה ברור.
רציתי לשאול מהו הגדר של רחצה מעורבת?
והאם אנחנו מחוייבים לצאת מהים כאשר רחצנו במקום צנוע ופתאום נכנסה אישה קרוב לתחום שלנו, והאם יש הבדל במרחק?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הכל לפי הענין, אם אפשר לראות או שיש סיכוי להכשל, יש להמנע. ואם זה נראה לך בסדר וצנוע אין בעיה. החכם עיניו בראשו…

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור בכל תוקף להתרחץ בים מעורב, שאין בו הפרדה מוחלטת בין נשים לגברים, והוא איסור גמור מעיקר ההלכה, ואינה חומרא. ואף לצורך רפואה הדבר אסור, וחולה הצריך לרחוץ בים ימצא לו מקום נקי מתערובת של נשים, לצורך רפואתו. ומצוה רבה על מנהיגי הצבור להשתדל להקים מקומות רחצה נפרדים, שגם הדרך למקומות אלו תהיה נקיה מתערובת נשים כדי להציל רבים (ילקוט יוסף)