קניית דברים לצורך אחר המועד / ברכה על לחם מקמח קטניות

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.האם לקנות דברים שצריך לאחר המועד כמו סיכות ביטחון שבלי זה זה יצור בעיות לאחר חול המועד או שרוכים לנעליים
2.האם מותר לקחת דברים של ההורים שלא ידוע אם זה לצורך המועד או אם זה לא צריך
3.והאם מותר לקפל בגדים ולשים בארון שכובסו בחול המועד
4.מה הברכה שצריך לברך על לחם שכשר לפסח במקרה שלא ידוע ממה הוא עשוי [נמכר ביחידות בסופר ולא באריזה]

תשובה:

שלום וברכה

מה שאינו צורך המועד קונים רק אחר המועד.

כדי למנוע בעיות ב"שלום בית" מותר.

מותר לקפל.

אינני מכיר דבר כזה, אני מניח שאינו עשוי מדגן אלא מקטניות וברכתו שהכל.