לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חמץ בספארי

שאלה:

בסד
שלום הרב!
היינו היום בספארי והיה אופציה להאכיל חיות וקנינו את האוכל. ואחר כך אמרתי לעצמי בטוח זה חמץ. ומה שעשיתי זה להחזיר את זה ןלקבל תמורת זה את הכסף.
האם עשיתי נכון האם עברתי על איסור חמץ בפסח?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה אכן היה חמץ כמובן אסור לקנות, כי אסור לאדם שיהיה לו חמץ בפסח. אלא שכמו כן אסור גם למכור להם את החמץ, כי זה נחשב הנאה מחמץ – הכסף שאתה מקבל בתמורה, ומה שצריך לעשות זה פשוט להשמיד את החמץ.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אפשר לשים בצדקה. אמנם יש לצדד שכן מותר להנות מהכסף ומשום שמן הסתם קניית החמץ בפסח מוגדרת כמקח טעות ואין כאן מכירה של החמץ אלא בקשת המעות חזרה וזה מותר. ונראה שזה העיקר, בפרט אם אתה חובש כיפה וניכר שאין לך רצון בחמץ בפסח.