האם זה נדר?

שאלה:

רבתי עם חבר שלי ונדמה לי שאמרתי ליד החברים שלו שאני מתחייבץ בשולחן הזה שלא לחזור אליו.לא זוכרת אם אמרתי מפורשות שאני נודרת לא לחסוא אליו. מה צריכה לעשות? בין אם חוזרים ובין אם לא?

תשובה:

שלום וברכה

יש יסוד של ממש להניח שהיה כאן נדר. מלבד זאת יש לזכור שקשר בין גבר לאשה שאינם נשואים מתועב בעיני בורא העולם עוד יותר מנדר!

אתם רוצים להנשא, בקשה, לא רוצים עכשיו, הפרדו ושימרו על גדרי הצניעות.

חג שמח.