נדרי צדקה

שאלה:

שלום רב,

לפני מספר שנים נדרתי בליבי ויתכן שאף בפה(איני זוכר)כי אם יקרה דבר מסויים אליו חיכיתי אפריש את שלושת המשכורות הראשונות לצדקה.

יש לי שתי שאלות בהקשר זה:
1 האם ניתן את הסכום לתת בתשלומים , או לפחות חלק בתשלומים, כאשר כגון בהוראת קבע, או באשראי, או שחייב בדווקא לתת את כל שלושת המשכורות בשלמותן? אדגיש כי מדובר בסופו של דבר באותו סכום כולל, פשוט הוא מחולק. לחלופין, האם מותר לכתחילה להתיר נדר ולחלק בתשלומים?
2 למשכורות הראשונות היו כל מיני תוספות כגון מענק ראשוני, הוספה של עבודה באזורי סיכון ועוד. את זה לא ידעתי בזמנו. האם כל ההוספות כלולות בסכום או שמדובר רק בשלד המשכורת?

תודה רבה מראש
ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אפשר לתת בתשלומים.
  2. מסתבר שמה שלא ידעת לא היה כלול בנדר, בפרט שזה אינו חלק מהמשכורת אלא תוספות מסוימות.

נדרי צדקה אגב להרבה דעות חלים גם בלב.

על נדרי צדקה בלב והתרתם ראה כאן.

מועדים לשמחה.