כתם

שאלה:

האם אני יכול לסמוך על אשתי שאמרה שכתם חום שנמצא על הסדין הוא לא כתוצאה מהפרשה שלה, ושגם אם כן, הוא לא בגוון חום שנוטה לאדום, וזאת על סמך ניסיונה והיכרותה עם הצבעים שיוצאים מגופה.
היא בטוחה בעצמה, ומבחינתה אין מה לשאול רב.

שאלה שניה, האם יש מקום לחשוש שהכתם היה בצבע אוסר והשתנה צבעו עם הזמן? כי הוא לא טרי.

שאלה שלישית, האם כל כתם על הסדין נדון אותו על פי דיני כתמים? אם סביר להניח שהוא בא כתוצאה ממגע של איבר הגבר או האשה מיד לאחר התשמיש,
שזה אכן קורה פעמים רבות, אין לחשוש שיצא בזמן התשמיש או מאוד סמוך לו?

תשובה:

שלום וברכה

אין לסמוך על היכרותה עם הגוונים שיוצאים מגופה, יש בענין זה שינויים והפתעות, אבל אם אין שום נטייה לאדום וזה לגמרי חום – זה בסדר ואין לחשוש.

כאשר אתה לא יודע שזה נמצא מיד לאחר התשמיש, אין צורך לחשוש לכך, ובכל מקרה הרלוונטיות היא רק כאשר אתה יודע בבירור שזה בא מאיבר הבעל שזה מוכיח שזה יצא מהאשה.