התרת נדר שנעשה תוך כדי כעס ע"י שליח

שאלה:

בקשה להתרת נדר
הריני אני ממנה את רבני בית ההוראה של נתיבות חיים להתיר לי את מה שנדרתי מתוך כעס וויכוח. נדרתי לא לנסוע מחר עם בעלי לטיול עם חברים והתחרטתי.

תשובה:

מועדים לשמחה,

אין לנו אפשרות להתיר את הנדר. נדר כזה, אם הוא אכן נאמר בלשון נדר חייבים להתיר לפני שלשה. לא כולם צריכים לדעת את אופי הנדר, את יכולה לספר רק לאחד והם יתירו לך.

נדר בשליחות זו מחלוקת האם מועיל בזה התרה או לא. לכן, כאשר יש חשש איסור דאורייתא, שכן הנדר הזה אינו מהדברים שאת משועבדת לבעלך שלא חל הנדר, א"כ ודאי יש להחמיר שלא לסמוך על התרה ע"י שליח.