הנאה ממעשה יהודי בשבת

שאלה:

האם מותר לצפות בתמונות וסרטונים של אתרי חדשות שצולמו בשבת ע"י יהודי?
השאלה היא אם זה נקרא שצולם בשבילך ואז יהיה אסור לעולם
ולהוסיף שזה דבר שיכול לקרות רק בשבת ואי אפשר לצלמו בחול כמו נוף וכיו"ב ונמצא נהנה מחילול שבת.

תשובה:

שלום רב

דבר שאירע דוקא בשבת וצולם על ידי יהודי אסור ליהנות ממנו לעולם, אבל דוקא נוף זה לא מאורע שקורה דוקא בשבת, וממילא מותר ליהנות ממנו בשבת לאחר שעובר בכדי שיעשו. משחק כדורגל למשל, או נפילת שביט וכדומה שזה דבר שלא ניתן לצלמו בימי החול כי זה לא קורה אז… כאן הבעיה.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור להסתכל בו גם בחול, והסברתי כבר בתגובה הקודמת שלך בענין זה שכך הורה הגרי"ש אלישיב והסברא פשוטה, שכן הסיבה לכך שמעשה שבת מותר בהנאה בחול, היא משום שניתן היה לקבל הנאה זו על ידי עשיית המעשה בחול, משא"כ כאן.