הלבנת פנים שעשיתי בעבר

שאלה:

אם לפני שנה מישהי העליבה אותי וגינתה אותי ובעוונותיי הרבים שלא הייתי בתורה והייתי חסר מידות אמרתי לה מכוערת והלבנתי פניה, אני צריך לבקש ממנה מחילה?

תשובה:

שלום רב,

אכן, כל עבירה שבין אדם לחברו יש לבקש מחילה על כך. ולא משנה אם שינתה בנתיים את אורחות חייך או לא. משום שבין אדם לחברו ההלכה אומרת שכפרתו הוא עד שירצה את חברו, לכן צריכים לבקש ממנה מחילה.

בהצלחה