גזיזת ציפורניים לקטן בחול המועד / הכשרת כיריים לפסח

שאלה:

שלום,
יש לי מספר שאלות בנוגע לחול מועד:
1. בחול המועד, האם מותר לתלות בגדי תינוקות שהיה עליי לכבס בגינה, בפינה נסתרת שאינה ניראת לציבור? או שחובה לתלות רק בבית?
2. האם מותר לגזוז ציפורניים לתינוקות ולילדים?
3. עשיתי ליבון לכיריים של הגז, האם חובה לעטוף בכל זאת עם נייר כסף? הנייר כסף עושה לי להבה גדולה מידי ושורף לי סירים… ובכלל אשמח לדעת איך מכשירים כיריים ללא ליבון?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אפשר לתלות גם בחצר, ניכר עליהם שהם בגדי קטנים.
  2. אין לגזוז להם ציפורניים, כמובן אם זה מזיק להם ומצער אותם ביותר מותר, כמו בתספורת באופן זה, ראה משנה ברורה סי' תקלא ס"ק טו.
  3. אם הליבון היה מאוד טוב וגם הנקיון קודם כך, יש להקל אבל כיון שקשה להיות בטוחים לא הייתי סומך כלל, הסיבה ללהבה הגדולה היא שזה לא מלופף בצורה מהודקת, תלפפי היטב בלי נייר כסף מיותר.