ברכה על מצה מטוגנת

שאלה:

שלום לרבנים האם מותר לקחת את כלי הפלסטיק מהארון שבחמץ שיש שם כלים חמץ נקיים? 2מה ברכתם של מצה מטוגנת / מבושלת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בכלי פלסטיק כשר לפסח ניתן לקחת אותו משם ולרחוץ אותו היטב.

מצה מטוגנת, כיון שכל חתיכה היא פחות מכזית, מסתפק המשנה ברורה בסי' קסח סעי' י מה ברכתה, כיון שהשמן מועט, ולכן הוא ממליץ לאכול רק בתוך סעודת פת. מצה מבושלת בחתיכות שאין בהן כזית, הברכה היא מזונות, ראה שם.