עבודה גרפית בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי אוטו גלידה בחו"ל שהתחלתי בשיפוץ שלו לפני חול המועד ולצערי התעקב ולא הסתיים עד למועד נסיעתי לארץ ערב החג . השאלה שלי היא כזאת, עד כמה ניתן להקל ולהמשיך את המלאכה גם בחול המועד,מדובר בעיקר בעבודה של מעצב גרפי(יהודי) על המחשב,העינין שזה לחוץ לי הוא כי בן דוד שלי נמצא באיזור כשבוע לאחר פסח והוא יכול לעזור לי להשלים את המלאכה והפן הטכני אחרי מלאכת העיצוב משם ואילו אני מגיעה חזרה לאיזור רק בעוד כמה חודשים ולא בטוח שאמצא מישהו אחר שגר שם שיעזור לי בצורה טובה כמוהו לסיים עם זה.עד כמה וכמה ניתן להקל בנושא זה ?
תושה

תשובה:

שלום וברכה

ראי כאן על כתיבה במחשב בחול המועד. הבעיה היא שהמעצב אסור לו לעבוד בשכר בחול המועד, ומסופקני מאוד אם להגדיר דבר האבד את זאת שבן דודך יהיה באיזור אחרי החג ואולי לא יספיק וכו'.

חג שמח.