אמירת תהילים

שאלה:

שלום,
אימי נוהגת לקרוא תהילים כל יום לפי יום התהילים המלא, ולא לפי תאריך עברי של אותו היום. כך יוצא שבשבוע היא סיימה להגיד ספר תהילים שלם.
הבעיה מתחילה שאם קורה והיא מפספסת יום תהילים, היא מרגישה צורך להשלים אותו יום למחרת ולקרוא יומיים שלמים. ויש מקרים של פספוס יומיים או שלושה שאז היא נאלצת לשבת שעתיים או יותר רק כדי להשלים את החסר.
במידה והיה מדובר בתאריך בעברי של אותו היום, היה קל יותר להשלים כי זה הרבה יותר קצר.
האם זה נכון שצריך להשלים ימי תהילים או שכל יום לגופו? והאם נכון יותר לקרוא את תאריך של אותו היום במקום יום שלם?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך אינה מובנת לי, שהרי אין חיוב לקרוא תהילים בכל יום, זה בסך הכל מנהג טוב שהיא לקחה על עצמה, ואם היא בחרה לסיים את התהילים בכל שבוע זה מנהג נהדר, רק הכי טוב שיהיה הכל בלי נדר כדי שאם יהיה קשה לה לבצע או להשלים, לא תהיה מחוייבת בכך.