עירוב חצרות באתר נופש

שאלה:

אנחנו נמצאים בפסח באיזור של וילות שכל הסביבה בעצם מגודרת עם שער כניסה ויציאה, למעט כמה פירצות שהם פחות מ10 אמות.
הוילות שייכות לאנשים שונים שמשכירים אותם לנופש. אבל יש גם כמה וילות שמאוכלסות באופן קבוע ע"י גויים הגרים שם תמיד.
האים שייך לתקן עירוב חצרות במצב זה, ואם כן איך?
יש לציין, שכל המקום מנוהל ע"י חברת ניהול נכסים ולא ע"י הבעלים עצמם.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הכלל הוא כך: כאשר לבעל בית המלון או חברת הניהול יש “תפיסת יד” בכל החדרים, כלומר הם רשאים להעביר אורח ממקום למקום או להכנס לחדרי האורחים, יש לשכור מהם את חלקם, שהרי הם גויים, ואף הם כאן בעלים, גם יש אפשרות לשכור מהם במרוכז לכתחילה את כל חדרי המלון, ולהיות אתם עצמכם חברת הניהול… במקרה שאין להם תפיסת יד, אכן יש לשכור מהאורחים הגויים בעצמם, או לחילופין, לשכור מבעל בית המלון את כל המלון מראש, לפני חלוקת החדרים לאורחים. תמיד קשה להגדיר את מהות התפיסת יד והזכויות שיש לבעל בית המלון בחדרים.

ראה כאן קונטרס נרחב ומפורט בענין זה.