עבודה בחול המועד לעצמאי

שאלה:

שלום רב.
אישה שיש בבעלותה עסק של קוסמטיקה שואלת האם היא יכולה לעבוד בחול המועד וזאת מכיוון שיש לה הוצאות , היא עצמאית וזו פרנסתה היחידה.
אחרת יש לה נזק חסרון כיס בגין ימי עבודה שלא עבדה בהם.
כל יום שלא עובדת היא מפסידה שכירות, הוצאות מס וכו ובעיקר אובדן הכנסה בימים הימים הללו.
האישה היא מסורתית חוזרת בתשובה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין לעבוד בחול המועד. הפסד השכירות אינו משמעותי כל כך, והשאר זה מניעת רווח ולא הפסד. אם יהיה מותר לה לעבוד, לכולם מותר… וזה הרי לא נכון… כמובן שאם אין לה כסף לצרכי החג – מותר.

בזכות שמירת קדושת המועד תזכה בעזרת ה' לשפע ברכה והצלחה במעשי ידיה כל השנה!

חג שמח.