מלצרות בחול המועד

שאלה:

לכבודו 2 שאלות.1.האם מותר לעבוד בחול המועד למלצרית ולאדם שעובד בחנות נוחות בתחנת דלק שבין היתר מתדלק. 2.והאם מותר ללמוד שיעורי נהיגה בחול המועד.תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעבוד בעבודות הנ"ל כיון שיש בכך צורך המועד. אמנם אסור לעבוד בחול המועד גם במלאכות המותרות כאשר הדבר נעשה בשכר, כך נראה ברא”ש שכתב שעצם קבלת השכר נחשב עובדין דחול. אלא שבס’ חול המועד כהלכתו עמ’ שד כתב, שדבר שאינו מלאכה כלל כמו מלצרות או שמרטפות מותר לעשות אפילו בשכר כאשר זה נעשה לצורך המועד, וכך ראיתי גם בס’ חוט שני חול המועד בשם הגר”נ קרליץ. ממילא ניתן להתיר מלצרות.

אין ללמוד שיעורי נהיגה בחול המועד.