האם לזרוק חמץ שנשאר או למכור?

שאלה:

נשאר לנו בבית מוצרי חמץ
כמה חבילות של אטריות, קרוטונים למרק, שקדי מרק וופלים ועוד.
מה לעשות עם זה? לזרוק? לשרוף בחמץ? (זה לא בל תשחית?) או לשמור בארון ולמכור במכירת חמץ?

תשובה:

שלום רב,

ניתן להשאיר ולמכור את זה במכירת חמץ. רבים נהגו להחמיר שלא להשאיר חמץ גמור בביתם, והסיבה לכך הוא משום שיש חששות שמא המכירה אינה מועילה. (דעת הגר"א). אולם חשוב להדגיש, כי להלכה ודאי המכירה מועילה, אבל זוהי הסיבה שהרבה מחמירים שלא למכור חמץ גמור. ומסיבה זו, אין בזה גם איסור בל תשחית, שהרי טעם רב יש בכך שהוא שורף את החמץ – מחמת החומרא שהוא רוצה להחמיר על עצמו ולקיים את מצוות הבורא ביתר הידור.

אגב, יש ארגוני צדקה כמו ארגון "חסדי ישורון" שמקבלים חמץ גמור, והם מוכרים את זה ונותנים את זה לאחר הפסח לנזקקים.