ברכת ספירת העומר

שאלה:

שלום רב,
ראיתי בספר אחד שחקר בהגדרת הברכה של ספירת העומר אם היא כשאר ברכות המצוות או כתקנה חדשה עם דין ספירת העומר, ועוד שאולי שאני ברכת ספה"ע שהיא לא כשאר ברכות המצוות שרק על ידה נודע לנו מה נאמר בספירתו, שאל"כ לא ידוע לנו מה הוא באמת למנות.
ורציתי לדעת אם יש צדדים כאלו מפורשים באחרונים ואם אפשר לבאר לי יותר כי אינני מבין בכלל את הצדדים האלו, ובעיני לא נראים בכלל.
אשמח מאוד שיאירו עיני על ידכם.

תשובה:

אינני מכיר נושא כזה, אדרבה בכל הספרים מובא [לגבי הנדון של עמידה בברכה] שזה ככל שאר ברכות המצוות, כך גם נוסח הברכה, ומה שאמר שלא יבינו לא התחלתי להבין שהרי סופרים "לעומר" בפירוש.