בדיקת תחתיות ארטישוק מחרקים

שאלה:

תחתיות ארטישוק קפואות בשקית ארוזה האם כשבישלו ללא בדיקה מותר לי לאכול?
יש נפקא מינה אם זה מהארץ או מחו"ל?
ואם חייב לבדוק- איך בודקים?

תשובה:

שלום וברכה

תחתיות ארטישוק מחמת שיטת העיבוד והסרת כל החלקים הנגועים בחרקים. התחתיות בחזקת נקיים מחרקים. צריך רק לוודא שלא נותרו מקצוות העלים מחוברים לתחתיות, ואם כן יש להסירם.
אין כל בעיה להשיג את המוצר בכשרות מהודרת גם בשימורים וגם בקפוא.
לבבות ארטישוק נגועים מאד בחרקים ואותם א”א להשיג בכשרות מהודרת.