טבילה בים במקום שאין בו מקווה נשים

שאלה:

שלום רב
אנחנו טסים לארץ שאין בו מקוה טהרה. אשתי תצטרך לטבול במהלך חול המועד. האם אפשר לפי ההלכה שהיא תטבול בים במהלך היום אחרי שבעה נקיים, עם בגדים רופפים, או שמא יש פיתרון אחר?
ישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

אשה נדה לא תטבול לכתחילה בים, בודאי לא עם בגדים ואפילו רפויים, לפי שגזרו על בגד רפוי כדי שלא יבואו לטבול בשאינו רפוי כמבואר ברמ”א בתחילת סי’ קצח. מלבד זאת בים מחמת החול וכו’ עלולה להיות חציצה ובעיות נוספות. אבל בדיעבד זה ודאי מועיל. לכן כדאי לפנות לבית חב"ד המקומי אני בטוח שיש ולהתייעץ. במידה ולא תמצאו, זה אפשרי רק להקפיד לטבול היטב.

מקורות:

מעיקר הדין, בשולחן ערוך סימן ר”א ס”ב וס”ה מבואר שכל הימים והנהרות כשרים לטבילה.

אך כתב בשו”ע בסימן קצ”ח סל”ד שאסור לטבול במקום שיש חשש שיראוה בני אדם כיון שלא תטבול כראוי.

וכן כתבו הפוסקים שקשה להסמיך את העיון לטבילה, או מחמת החושך או מחמת החשש שיהיו בני אדם בסמוך. וכן בדרך כלל אין אשה העומדת על גבה שדבר זה מעכב, וכן יש לחוש שמא תעצום עיניה ביותר מחמת מליחות המים ועוד חששות, יעוי’ בזה בספר בית דוד יו”ד סי’ ק”א.