חציצה בנטילת ידים / ספק היכן אוחז בשמונה עשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.האם בנטילת ידיים לכלוך בין הציפורניים שרגילים בו [אדם שעובד עם כפפות וצבע ונוגע באבק או בלכלוך שנתקע בין הציפורניים נחשב כחציצה]?
2.מה ההגדרה של אדם שהסיח ידיו מנטילת ידיים כי לעיתים אחרי נטילה כשמשתמשים בפלאפון זה מאוד מסיח את הדעת ואפילו שהסבירות גבוהה שלא נוגעים באיזור מכוסה או בראש
3.שאלתי דיין פעם מה עושים אם בתפילת שמונה עשרה מתבלבלים באמצע והאם מותר לחזור למשפט באמצע הברכה שיודעים בוודאות שכבר קראו אותו או שחייב לחזור לראש הברכה והוא אמר שמותר אבל זה יכול להיות הפסק כי לעיתים לוקח זמן להזכר איפה זה משפט אחרון בברכה
כמה זמן צריך להמתין באמצע ברכה כדי שיחשב הפסק?

תשובה:

שלום וברכה

  1. הכלל הוא שדבר שלא מקפידים עליו אינו חוצץ, אבל לכלוך כזה שמסירים אחרי העבודה ומקפידים עליו יש להסיר.
  2. לא הבנתי את השאלה, הרי ודאי אסור להשתמש בטלפון בין הנטילת ידים לברכת המוציא.
  3. ראה כאן.