לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יחסי אישות מחייב גט?

שאלה:

אני חייב עזרה! אני תלמיד בישיבת הסדר ויש לי חברה, היא היום גלתה לי שהיא שכבה פעם כבר עם מישהו כשהוא לבש אמצעי מניעה. האם היא חייבת להתגרש ממנו לפני שתיהיה מותרת בנישואין? אם אני אקח אותה היא תחשב גרושה? מה ההשלכות של מה שהיא עשתה? בבקשה תעזרו לי! מה ניתן לעשות אני כלכך מבולבל!

תשובה:

שלום רב,

אין משמעות של קידושין ליחסי אישות שלא במסגרת נישואין. כלומר, פנויה שקיימה יחסי אישות (באיסור) שלא במסגרת נישואין, אינה מקודשת לו כלל, וכמובן שאינו זקוקה לגט ממנו. ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט.